Bakla Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 300 gram bakla
- 2, 5 litre sıcak su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Bakla Çorbası Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak sıcak suyu derin bir tencereye alalım sonra baklalarımızı ince ince doğrayalım.ve Tuzla baklalarımızı güzelce ovalim
- Akabinde kaynamakta olan suyun içine baklalarımızı ek edelim.
- Sonra sirke limon suyu karabiber tuz kimyon ve tereyağı sarımsağı da ek edip kaynamaya bırakalım.
- Akabinde 3 kaşık unu bir kaba alalım 2 kaşık yoğurt ek edelim.
- Biraz karıştırdıktan sonra kaynamakta olan çorbanın suyundan ek edelim topaklanmayacak formda çırpalım.
- Kaynamakta olan çorbamızın içine yavaş yavaş terbiyemizi ek edelim düzgünce özleşene kadar kaynatalım ve afiyet olsun. 
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.