
Bakkavalık Yufkadan Çıtır Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 paket margarin yada tereyağ (Yarısı üzerine dökülecek)
- 2 su bardağı kadar ceviz içi
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon
Bakkavalık Yufkadan Çıtır Burma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikler şerbetimizi ocağa alalım, kaynatalım. Kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
- Sonrasında yağımızı eritelim baklavalık yufkamızdan bir tane alıp, üzerine eritilmiş yağımızdan sürüp, kenarına bir sıra ceviz dökelim ve oklava yardımıyla sarıp büzelim tepsiye bu şekilde dizelim.
- Üzerine geriye kalan eritilmiş yağımızı gezdirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- Sonrasında, tatlımızın ilk sıcağı geçtikten sonra soğuk şerbetimizi dökelim. Dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun
????.