elektronikci
FD Üye
Mimarlar Odası, Etraf ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum için 10 milyon lira harcanarak yapılacak Konuk Konutunda ithal mermer ve seramik kullanılacağını açıkladı.
Ankara Şube Lideri Tezcan Karakuş Candan ‘'Projeyi inceledik. Binanın üretiminde özel üretim Aleksandra Black ve Vanilla İce marka mermer ile yerde yerden ısıtmalı Lappato marka porselen seramik döşemeler var'' dedi.
Mimarlar Odası, Bakan Kurum için 10 milyon lira harcanarak ‘'Konuk Evi'' yapılacağına ait “Bu haberler mesnetsiz ve gerçek dışıdır'' açıklamasına yanıt verdi.

Lider Candan,“Belgeler elimizde, israfın tabanına vurmuşsunuz. Vilayetler Bankasının Ankara Macunköy'deki tesislerinin bir kısmı Bakan ve üst seviye için konuk meskeni haline getiriliyor. İsmini da ‘Ek toplumsal tesis binası' diye kamufle ediyorlar. Kamu ihale kurumundaki ihale numarası 2019-530534'dür. Maliyeti 10 milyon 656 bin 700 TL'dir. İhaleyi MR Küme inşaat aldı'' dedi ve şunları söyledi:
İTHAL MERMER
“Projeyi inceledik. Binanın imalinde özel üretim materyaller kullanılıyor, Aleksandra Black ve Vanilla İce Mermer, yerde Lappato marka porselen seramik döşemeler var. Toplumsal tesisler içerisinde havuzun bulunduğu kısım yıkılarak ve 2 metrelik çitlerle etrafını çevrilerek, tesisten ayırıyorlar ve başka protokol girişi vererek denetimli geçiş alanı oluşturuyorlar. Ek toplumsal tesis ismi altında, özel kalem müdürü odası, kabul odası mutfak wc, özel oturma alanları, mescit ve özel terastan oluşan taban alanı 237 metrekare olan bir yapı yapıyorlar. Burası bakanın konuk meskeni.
BİRAZ VİCDANLI OLUN
Binada kullanılacak tüm materyaller özel üretim. İthal mermerin yanı sıra kapılar gerçek deri ve bronz çıta ayrıntılı, tavan kaplamaları ise siyah platin kaplı saç olacak. Tabanda Lappato porselen seramik kullanılacak. Ayrıntıları merak edenlere projeyi gösteririz. Cumhuriyet bedeli olan Vilayetler bankasının içini boşaltanlar artık de israfın tabanına vuruyor. Halk yoksulluk içinde siz ithal mermer kullanıyorsunuz, halk soğukta ısınamıyor, siz yerden ısıtmalı Lappato taban döşemesi yaptırıyorsunuz. Biraz vicdanlı olun''
Yavuz alatan/Sözcü