iltasyazilim
FD Üye
Patatesleri kabuklarıyla beraber tuzlu kaynar su bulunan bir tencerede yaklaşık 10 dakika haşlayın ve süzün Soğuması için ayrı bir yere alın
Bu arada somon balığı filetolarının kılçıklarını ayıklayın, blendırdan geçirin ve bir kaseye alın Taze soğanı, zencefili, kişnişi, limon suyunu ekleyin Tuz ve pulbiber serpin
Patatesler ılındığında kabuklarını soyun ve rendeleyin Balık karışımına ilave edin ve karıştırın
Karışımı 12 parçaya bölün ve elinizle köfte şekli verin Kenarlarını hafifçe eğimli bırakın Yağı bir tavada kızdırın ve köfteleri azar azar ilave edip kızartın Servis tabağına alın Kişniş dalı ve limon dilimleriyle servis yapın
Malzemeler
350 g iri patates
350 g somon balığı filetosu (derisiz)
34 adet taze soğan (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
2 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş
2 tatlı kaşığı limon suyu
23 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
Tuz ve pulbiber
Süslemek için:
Kişniş dalları
Servis için:
Limon dilimleri
Kaynak : Turkmax Gurme
Bu arada somon balığı filetolarının kılçıklarını ayıklayın, blendırdan geçirin ve bir kaseye alın Taze soğanı, zencefili, kişnişi, limon suyunu ekleyin Tuz ve pulbiber serpin
Patatesler ılındığında kabuklarını soyun ve rendeleyin Balık karışımına ilave edin ve karıştırın
Karışımı 12 parçaya bölün ve elinizle köfte şekli verin Kenarlarını hafifçe eğimli bırakın Yağı bir tavada kızdırın ve köfteleri azar azar ilave edip kızartın Servis tabağına alın Kişniş dalı ve limon dilimleriyle servis yapın
Malzemeler
350 g iri patates
350 g somon balığı filetosu (derisiz)
34 adet taze soğan (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
2 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş
2 tatlı kaşığı limon suyu
23 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
Tuz ve pulbiber
Süslemek için:
Kişniş dalları
Servis için:
Limon dilimleri
Kaynak : Turkmax Gurme
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.