
Baharatlı Patates İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram patates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
Baharatlı Patates İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba ister kahvaltıya isterseniz et yemeklerinizm yanında tüketebileceğiniz nefis bir patates sunuyorum sizlere.
- Evvel patatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım.
- Soyulmuş patatesleri tekrar sudan geçirelim suyunu düzgünce süzelim.
- Bebek patates kullanacaksak bütün haliyle büyük patates kullanacaksak elma dilimi biçiminde hazırlayalım.
- Uygun bir tencere yada tavaya yağı alalım. Hiç kızdırmadan patareleri ek edelim bir karıştırıp hafif soteleyelim.
- Ocağın altını kısalın yada kapatıp bir dakika bekleyelim. Suyu ek ederken kızgın yağ sıçrama olmaması açısından.
- Baharatları ek edelim.
- Karıştırıp tavanın kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar ortada bir iki kez karıştırarak pişirilem.
- Suyunu çekmiş patateslerin kapağını açalım gerili önlü kapağı açık formda hafif kızartalım. Nefis lezzetli patatesimiz hazır. Afiyetle.