Baharatlı Gulaş
Resimli Baharatlı Gulaş Tarifi
Baharatlı Gulaş Nasıl Yapılır
Baharatlı Gulaşın Tarifi Resimli Baharatlı Gulaş yapılışı
imagesbaharatligulastarifiresimli5ad435af6dcca
Baharatlı Gulaş
Malzemeler:
800 gr Dana Kuşbaşı
4 Soğan
80 gr Tereyağı veya Margarin
1 Cay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
1 Corba Kaşığı Sirke
45 Diş Sarmısak
2 Defne Yaprağı
4 Olgun Domates
1 Su Bardağı Et Suyu
1 Tutam Mercankoşk
1 Tutam Kimyon
Tuz
Hazırlanışı:
Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın Soğanları soyup ince ince kıyın Domateslerin kabuklarını soyup kup şeklinde doğrayın Tavada tereyağını eritin Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın
Eti tavaya ilave edip karıştırın Defne yaprakları, mercankoşk ve kimyonu ekleyin Sarımsak dişlerini soyup butun olarak yemeğe ilave edin Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun
Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 152 saat pişirin Etin dibe yapışmaması icin ara sıra tahta kaşıkla karıştırın Suyunu cektikce kaynar et suyu ilave edebilirsiniz Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini icinden cıkarın Sıcak olarak servis yapın
Resimli Baharatlı Gulaş Tarifi
Baharatlı Gulaş Nasıl Yapılır
Baharatlı Gulaşın Tarifi Resimli Baharatlı Gulaş yapılışı
imagesbaharatligulastarifiresimli5ad435af6dcca
Baharatlı Gulaş
Malzemeler:
800 gr Dana Kuşbaşı
4 Soğan
80 gr Tereyağı veya Margarin
1 Cay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
1 Corba Kaşığı Sirke
45 Diş Sarmısak
2 Defne Yaprağı
4 Olgun Domates
1 Su Bardağı Et Suyu
1 Tutam Mercankoşk
1 Tutam Kimyon
Tuz
Hazırlanışı:
Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın Soğanları soyup ince ince kıyın Domateslerin kabuklarını soyup kup şeklinde doğrayın Tavada tereyağını eritin Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın
Eti tavaya ilave edip karıştırın Defne yaprakları, mercankoşk ve kimyonu ekleyin Sarımsak dişlerini soyup butun olarak yemeğe ilave edin Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun
Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 152 saat pişirin Etin dibe yapışmaması icin ara sıra tahta kaşıkla karıştırın Suyunu cektikce kaynar et suyu ilave edebilirsiniz Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini icinden cıkarın Sıcak olarak servis yapın