Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bahar Yaprakları

Bahar Yaprakları

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Bahar yaprakları malzemeleri

Hamur için

1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
15 su bardağı ılık su
5 su bardağı un

Arasına ve üzerine sürmek için

250 gr margarin
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı çörekotu
Harç için

1 su bardağı krem peynir
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Üzeri için

1 yumurtanın sarısı

Sıvıyağ, yumurta, ılık su, tuz ve unu bir kaba alıp karıştırın Pürüzsüz bir hamur elde edip 20 dakika dinlendirin Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdaneyle yufka büyüklüğünde açın Oda sıcaklığında beklemiş 125 gr margarini hamurun üzerine elinizle sürün (Ekmeğin üzerine yağ sürer gibi) Yufkayı bohça şeklinde katlayıp üzerini örterek buzdolabında 20 dakika daha dinlendirin Yeniden merdaneyle yufka büyüklüğünde açın Kalan yağı üzerine sürüp katlayın Buzdolabında 20 dakika daha bekletin Tezgahın üzerine un serperek hamuru yufka büyüklüğünde yarım santim kalınlığında açın Yaprak şeklindeki kalıplarla kesip üzerlerine yumurta sarısını fırçayla sürün ve çörekotu serpiştirin 10 dakika önceden 180 dereceye ayarlı fırında 1520 dakika pişirip fırından çıkarın

Harcı için, krem peynirle kıyılmış dereotunu bir kaba alıp karıştırın Yapraklardan birini alıp bir tatlı kaşığı harç sürüp ikinci yaprakla üzerini kapatın Bütün yaprak hamurlar için aynı işlemi tekrarlayın Servis tabağına alıp servis yapın



 
858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt