
Bahar Pastası Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya için;
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker (fazla tepeleme kullanmayın)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket toz kremşanti
- Yarım su bardağı soğuk süt
- Çilek muz
- 1 poşet orman meyveli kremşanti
- 1 poşet sade kremşanti
- Yeşil ,pembe besin boyası
Bahar Pastası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle pandispanyayla başlayalım yumurtanın sarısını, beyazını ayırın, beyazını bir fiske tuzla kar haline getirelim.
- Sarısına şeker ekleyip düzgünce çırpın, kalan malzemeyi ekleyip yeterlice karıştırın bu karışımı beyazın üzerine dökelim.
- Spatulayla söndürmeden karıştırın, 150 derece fırında pişirelim.
- Düzgünce kızarana kadar kapağını açmayın daha sonra krema için vanilin ve tereyağı hariç tüm malzemeyi ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra biraz daha kaynatıp kapatalım tereyağı ve vanilin ekleyelim.
- Üzerine değecek formda streçle kapatıp soğumaya bırakalım.
- Bu sırada üzeri için olan kremşantileri çırpıp dolaba kaldıralım.
- Hazır bulunsun kremamız soğuyunca 1 poşet kremşanti daha çırpıp kremaya ekleyelim ve mikserle biraz daha çırpalım.
- Pandispanyayı 3 eşit modüle bölelim birinci katı alalım biraz süt ile ıslatalım kremadan koyalım çilek ve muz dizelim
- Başka katı da birebir biçimde yapalım son katı koyalım orman meyveli kremşantiyle kaplayalım dışını beyaz olarak çırptığımız kremşantiden kaselere amiralim.
- Dilediğimiz tonlarda besin boyalarıyla renklendirelim üzerine krema duylarıyla haller verelim ve pastamız hazır.