Bahar ayları kimi ırk için yaza hazırlık ve canlanma ayı; kimi millet içinse alerji ayıdırBahar ile birlikte alerji hastalıkları da artmakta; polen(çiçek tozları), akar böcekleri, kuş tüyleri gibi birçok faktör alerjiye sebep olmaktadır Burun akıntısı, burunda kaşıntı, hapşırma, burun tıkanıklığı, favori kızarıklık, gözlerde kaşıntı ve yaşarma bahar alerjisinin en bariz özelliklerindendir Toplumda bahar yorgunluğu denilen; gönülsüzlük, halsizlik ve takâtsizlik gibi durumları geçmek için beslenme tüyolarını Beslenme Uzmanı Ayşe Tuğba Şengel anlattıDiyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, “Bahar alerjisi maalesef %100 oranında önlenememektedir Ancak evvelden tedbir alma ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirme ile daha basit atlatılabilir dediimg alt src baharalerjisindenkoruyanbeslenmeonerisi5c43e24434d6ejpegBahar alerjisine aleyhinde 9 besin tüyosu1Vücudun alerjen maddelere karşısında daha dayanıklı olması için sağlıklı bir gıda programı uygulanması önemlidir Mevsim meyve ve sebzelerinin; aynı zamanda protein kaynağı olan yumurta, tavuk, kırmızı et gibi besinlerin tüketimine özen gösterilmelidir2Hazır gıdalar, operasyon görmüş besinler, şeker ve kızartılmış yiyecekler alerji semptomlarını tetikleyebilir Bu yüzden bu besinlerden uzaktan durulmalıdır3Günde 810 bardak su tüketimine uyarı edilmelidir Su vücuttan yabancı toksinlerin atımına muavin olur4Vücuttaki akıcı dengesini korumak için kafein içeren nehir, kahve gibi içeceklerive tuzu artı tüketmekten kaçınılmalıdır Bu besinleri çok pozitif tüketildiğinde içilen su miktarı arttırılabilir 5Bahar yorgunluğundan sakınmak için metabolizma hızınızı arttırabilirsiniz Yeşil akarsu tüketimi metabolizma hızınızda etkili olacaktır Ancak tüketilen miktarın 23 fincanı geçmemesine dikkat ediniz6Bağışıklık sisteminizin kuvvetlendirmek ve kendinizi daha dinç hissetmek için C vitamini, E vitamini, B grubu vitaminlerinden yararlanabilirsiniz7Özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesine etki eden ve antioksidan kaynağı olan; maydanoz, ıspanak, brokoli, yeşilbiber, çilek, portakal, limon, greyfurt, ananas, yaban mersini gibi C vitamini taşıyan besinleri tüketebilirsiniz8B grubu vitaminlerini bilhassa asap sistemi üstüne etkileri vadır ve halsizlik, gönülsüzlük durumlara karşıtüketilebilir Bütün tahıllı ürünler, kurbaklagiller, esmer pirinç, bulgur, yulaf ezmesi, yumurta, karaciğer ve sakatatlar B grubu vitaminlerinden zengin besinlerdir9Antioksidan kaynağı ve kas sağlığı için kayda değer olan; yeşil yapraklı sebzeler, nebati yağlar, fındık, ceviz, badem gibi E vitamini kaynaklarını tüketebilirsinizLimonun Faydalarıimg id embimgljqvRCNXVV87src baharalerjisindenkoruyanbeslenmeonerisi5c43e2443d849gif id Gad300250
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.