Bagetli Bulgur Kapama Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 buçuk su bardağı bulgur
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 4 adet baget(kişi sayısına nazaran artırılabilir)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tavuk üzerine sürmek için gereçler
- 1 tatlı kaşığı yogurt
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Bagetli Bulgur Kapama Tanımı Yapılışı
- Öncelikle derin bir kabın içerisine bagetleri alıp üzerini gececek kadar suyu koyup bir tatlı kaşığı tuz ekleyip haşlamaya bırakalım.
- Daha sonra bir tencerede tereyağı, doğranmış soğanları ve sarımsakları soteledikten sonra üzerine salça ekleyip biraz kavuralım ve bulguru ekleyip karıştıralım.
- Üzerine süzülmüş tavuk suyundan 5 su bardağı ekleyelim ve gereğince büyük bir borcam içine dökelim.
- Üzerine tavukları dizelim ve sos sürelim.
- Ortalarına isteğe bağlı domates ve biberle süsleyebilirsiniz.
- 175 derece fırında 20 25 dk tavuklar üzeri kızarana kadar pişirip servis edelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.