Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bagetli Bulgur Kapama

Bagetli Bulgur Kapama
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
bagetli-bulgur-kapama.jpg

Bagetli Bulgur Kapama Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 buçuk su bardağı bulgur
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 4 adet baget(kişi sayısına nazaran artırılabilir)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tavuk üzerine sürmek için gereçler
  • 1 tatlı kaşığı yogurt
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Bagetli Bulgur Kapama Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle derin bir kabın içerisine bagetleri alıp üzerini gececek kadar suyu koyup bir tatlı kaşığı tuz ekleyip haşlamaya bırakalım.
  2. Daha sonra bir tencerede tereyağı, doğranmış soğanları ve sarımsakları soteledikten sonra üzerine salça ekleyip biraz kavuralım ve bulguru ekleyip karıştıralım.
  3. Üzerine süzülmüş tavuk suyundan 5 su bardağı ekleyelim ve gereğince büyük bir borcam içine dökelim.
  4. Üzerine tavukları dizelim ve sos sürelim.
  5. Ortalarına isteğe bağlı domates ve biberle süsleyebilirsiniz.
  6. 175 derece fırında 20 25 dk tavuklar üzeri kızarana kadar pişirip servis edelim. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,794Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt