Bağdat sütlacı MALZEMELER 4 karakter 1 lt süt 2 adet dövülmüş damla sakızı 75 gr kırık pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 150 gr toz şeker 100 gr kaymak tuz HAZIRLANIŞI Bir vahşi pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin Bekletmeden kaselere alın Başka bir tencerey 12 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarark pişirin Soğumaya bırakın Şerbet soğuyunca en ince ayrıntısına kadar soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.