Bafra Pidesi (Samsun Kapalı Pide) Tanımı İçin Materyaller
4 adet pide için
- 1 su bardağı ılık su
- 3 su bardağı un
- 1 silme çay kaşığı toz maya
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Bafra Pidesi (Samsun Kapalı Pide) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına unu alalım. Ortasını havuz üzere açıp maya, su, tuz, koyup kenarlarından yavaş yavaş alarak pürüzsüz yumuşak bir kıvamda hamur yoğuralım.
- Üzerine streç sinema örtüp mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım.
- Kıymayı tavada kavuralım. (ayrıca kıymaya yağ eklenmiyor.
- Kıymanın kendi yağı ile kavuralım lakin eklemek isterseniz bir yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz ben eklemedim ).
- Akabinde ince ince kıydığımız soğanı ek edip yumuşayana kadar kavuralım tuz ,karabiber ,ekledikten sonra ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
- Hamuru tezgahın üstüne alıp tekrar yoğuralım.
- 4 eşit bezelere bölelim bezelerin üzerine pak bir bez örtelim.
- 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Bezeyi unlayarak uzunlamasına oklava ile açalım.
- (arada vurdurup sündürebiliriz) uzunlamasına açtığımız hamurun ortasına soğuyan iç harcından 4 yemek kaşığı koyalım.
- En ucundan başlayıp hamuru ortada birleştirerek kapatalım.
- Düzgünce bastıralım açılma yapmasın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 12 dakika kadar pişirelim.
- Fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağı sürelim.
- Sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.