iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
150 gr tere yağı
1 cay bardağı seker
100 gram çekilmiş badem (Badem tozu)
2 su bardağı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kasığı kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN
250 gr bal
300 gram doğranmış badem
Tarif
Oda sıcaklığında yumuşamış olan yağı derin bir kabın içerisine alın
Üzerine diğer hamur malzemelerini de ekleyerek yoğuralım
Hazırladığımız hamuru elimiz ile veya merdane ile tepsi boyutunda açalım
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim
Balı toz badem ile karıştırarak açtığımız hamurun üzerine dökelim her yerine yayalım
Ardından ısıtılmış fırında pişirelim
Fırından çıkardıktan sonra dinlenmesini sağlayalım ve ardından istediğiniz şekilde dilimleyin, ben üçgen şeklinde dilimledim
Üçgen üçgen kestiğimiz şekerlemenin uçlarını benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp, donduralım
İstediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
150 gr tere yağı
1 cay bardağı seker
100 gram çekilmiş badem (Badem tozu)
2 su bardağı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kasığı kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN
250 gr bal
300 gram doğranmış badem
Tarif
Oda sıcaklığında yumuşamış olan yağı derin bir kabın içerisine alın
Üzerine diğer hamur malzemelerini de ekleyerek yoğuralım
Hazırladığımız hamuru elimiz ile veya merdane ile tepsi boyutunda açalım
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim
Balı toz badem ile karıştırarak açtığımız hamurun üzerine dökelim her yerine yayalım
Ardından ısıtılmış fırında pişirelim
Fırından çıkardıktan sonra dinlenmesini sağlayalım ve ardından istediğiniz şekilde dilimleyin, ben üçgen şeklinde dilimledim
Üçgen üçgen kestiğimiz şekerlemenin uçlarını benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp, donduralım
İstediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız