Badem Unlu Ekmek (Gluten Eleminasyon Ve Öbür Tüm Diyetlere Uygun) Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı (400 ml) badem unu
- 1 su bardağı (200 ml) hindistan cevizi unu
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı himalaya tuzu
- 1 çorba kaşığı çörek otu
- 2 çorba kaşığı çekilmiş keten tohumu
- 4 yumurta
- Yarım su bardağı (100 ml) içme suyu
Badem Unlu Ekmek (Gluten Eleminasyon Ve Başka Tüm Diyetlere Uygun) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaları, tuzu, zeytinyağını çırpıyoruz. Öteki tüm materyalleri ekleyip kek hamuru kıvamında bir hamur yapıyoruz.
- Yağlı kağıtla kaplanmış bir kalıba (Ben dikdörtgen kek kalıbı kullandım) karışımı döküyoruz.
- Evvelce 180derecede ısıtılmış, alt üst açık, fansız çalışır durumda olan fırında 20dakika pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra dilimleyip dipfrize atıp yiyeceğiniz vakit ekmek kızartma makinasında kızartabilirsiniz. Afiyet ve şifa olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.