Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Badem Tatlısı

Badem Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
badem-tatlisi.jpg

Badem Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak hamur)
Şerbeti için
  • 3 su bardağı bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon
Bulamak için
  • İrmik
Üzeri için
  • Toz fıstık

Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın. Orta ateşte kaynatın.
  2. Kaynamaya başlayınca limonu ekleyin. 5 dakika kısık ateşte kaynatıp soğumaya bırakın.
  3. Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alın.
  4. Sonra unu denetimi bir biçimde ekleyin.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yassı hale getirip irmiğe bulayın.
  6. Tüm hamur bitene kadar tıpkı süreci tekrar edin.
  7. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti döküp fıstık ile süsleyin. Afiyet olsun ????.
Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt