elektronikci
FD Üye
Badem Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak hamur)
- 3 su bardağı bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
- İrmik
- Toz fıstık
Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Orta ateşte kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca limonu ekleyin. 5 dakika kısık ateşte kaynatıp soğumaya bırakın.
- Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alın.
- Sonra unu denetimi bir biçimde ekleyin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yassı hale getirip irmiğe bulayın.
- Tüm hamur bitene kadar tıpkı süreci tekrar edin.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti döküp fıstık ile süsleyin. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.