iltasyazilim
FD Üye
Babaannemden Palize Tarifi İçin Malzemeler
*1 yemek kaşığı tereyağı
*5 yemek kaşığı un
*7 yemek kaşığı toz şeker
*4 yada buçuk bardak su bardağı su
Babaannemden Palize Tarifi Yapılışı Babannem derki bizim zamanımızda puding mi vardı palize yapar yerdik*ellerine sağlık babbannemin yeni bir tarif öğrenmiş oldum
Tereyağında unu güzelce kavuruyoruz rengi değişene kadar Ne kadar iyi kavurursanız o kadar iyi ama orta ateşte kavurmanızı tavsiye ederim Un kavrulduktan sonra ocaktan alin ve soğumasını sağlayın bu aşamada tava hala sıcak olduğu için hep karıştırın ki yanmasın Bir tabakta şekeri 1 su bardağı su da ezin karıştırın ve una ilave edin Unla birlikte karıştırın şekerli suyu ve yavaş yavaş kalan suyu da ilave edin ve karıştırın Bu aşamada tava ocakta olmayacak yani altı açık olmayacak Karışımımızı süzgeç yardımıyla eziyoruz ki unlar içinde parçalı kalmasın Puding kıvamına gelmesi için bu önemli Süzgeçten geçirdiğimiz palizemizi tavaya alıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz Göz göz olunca ve fokurdamaya başlayınca altını kısıyoruz biraz 2 dakika kadar daha pişiriyoruz ve sıcak sıcak küçük tabaklarımıza döküyoruz Sıcak yenen bir tatlıdır
Afiyet olsun
*1 yemek kaşığı tereyağı
*5 yemek kaşığı un
*7 yemek kaşığı toz şeker
*4 yada buçuk bardak su bardağı su
Babaannemden Palize Tarifi Yapılışı Babannem derki bizim zamanımızda puding mi vardı palize yapar yerdik*ellerine sağlık babbannemin yeni bir tarif öğrenmiş oldum
Tereyağında unu güzelce kavuruyoruz rengi değişene kadar Ne kadar iyi kavurursanız o kadar iyi ama orta ateşte kavurmanızı tavsiye ederim Un kavrulduktan sonra ocaktan alin ve soğumasını sağlayın bu aşamada tava hala sıcak olduğu için hep karıştırın ki yanmasın Bir tabakta şekeri 1 su bardağı su da ezin karıştırın ve una ilave edin Unla birlikte karıştırın şekerli suyu ve yavaş yavaş kalan suyu da ilave edin ve karıştırın Bu aşamada tava ocakta olmayacak yani altı açık olmayacak Karışımımızı süzgeç yardımıyla eziyoruz ki unlar içinde parçalı kalmasın Puding kıvamına gelmesi için bu önemli Süzgeçten geçirdiğimiz palizemizi tavaya alıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz Göz göz olunca ve fokurdamaya başlayınca altını kısıyoruz biraz 2 dakika kadar daha pişiriyoruz ve sıcak sıcak küçük tabaklarımıza döküyoruz Sıcak yenen bir tatlıdır
Afiyet olsun