Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aziz Yıldırımdan Mahkeme oncesi mesaj

Aziz Yıldırımdan Mahkeme oncesi mesaj
0
148

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Fenerbahce Başkanı Aziz Yıldırım şike ve teşvik soruşturması kapsamında yargılandığı 16 Ağır Ceza mahkemesinde bugun yapacağı savunma oncesi Milliyet Gazetesi aracılığı ile onemli mesajlar gonderdi

İşte yaklaşık 9 aydır tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nde arkadaşımız Cemal Ersen ile bir saate yakın goruşen Yıldırım'ın yaşanan surec ile ilgili carpıcı duşunceleri:

Dort duvar arasındayım
“Dokuz aya yakın suredir dort duvar arasındayım Koğuşta tek kalıyorum Duvarlar bana, ben duvarlara bakıyorum (gozleri doluyor) Yaşadıklarımı bir Allah bir de ben bilirim Ama asla vazgecmeyeceğim İlk gun nasıl dik duruyorsam bugun de aynı noktadayım Beni ayakta tutan; milyonlarca Fenerbahceli'nin verdiği guc İlk gunden beri soyluyorum Bu artık bir şike davası olmaktan cıktı, Aziz Yıldırım'ı yok etme davasına dondu

Bu işi kurgulayanların tek hedefi Aziz Yıldırım'dır Onların kim olduğunu kamuoyu zaten biliyor Amac beni kulubun başından uzaklaştırıp, Fenerbahce'yi ele gecirmektir Buna once Fenerbahce camiası sonra ben izin vermeyeceğiz Başkanlığı bırakmamı ima eden dolaylı mesajlar iletildi, hepsine hayır dedim ve sucsuz olacağımı kanıtlayacağım dedim

BAŞKALARINI SAVUNUYORUM
“Benimle ilgili 106 sayfalık tape var İddia ediyorum birinde suc unsuru bulsunlar, yuklemeye calıştıkları tum sucları kabul edeceğim Aylarca telefon dinlemiş, teknik takip yapmış, goruntu almışlar Ama ortada şike yapıldığını kanıtlayacak tek belge ve veri yok Eğer bulabilselerdi, bu tapeleri delil olarak gosterirler miydi? Kendimi savunmanın dışında, diğer tutuklu sanıkları da savunuyorum Hakim karşısında cekiniyor, korkuyor ya da yanlış bilgiler veriyorlar Ben de, kalkıp mudahale etmek zorunda kalıyorum
Bu davanın başlarında onlarca kulup ve yoneticisi vardı Şimdi iceride sadece Fenerbahce başkanı ve arkadaşları var Şikeyi tek başımıza mı yaptık? Hani nerede futbolcu, teknik direktor? Hepsi dışarıda O halde biz ne ile yargılanıyoruz? Dedim ya bu artık şike davası değil Başka amaclar ve hedefler var

PLATİNİ DE SOYLEDİ
“Şike davasında şahıslar ve tuzel kişilerin ayrılmaması gerektiğini soyleyen benim Platini, Turkiye'ye gelmeden once bu duşuncelerimi yonetici arkadaşlar aracılığı ile acıkladım Ama nedense kamuoyuna iletilmedi İki gun sonra UEFA Başkanı Platini, sayın Başbakan'ın 'Kişi ve kulupleri ayırmak gerek' soylemine yanıt verirken, aynen benim soylediklerimi dile getirdi Bence eğer şike ile ilgili bir iddia varsa, kişileri ve kulupleri ayıramazsınız

58 DEĞİŞMESİN
“58 maddenin değişmemesi gerektiğini ilk gunden bu yana savunuyorum Şike yapan bir insan kendini kurtaracak bir duzenlemeyi nicin istemesin ki? Talimat değişir, suclara verilen cezalar değişir Ama kesinlikle buna karşıyım

CEZA BİZDEN HABERSİZ
Diyorlar ki; 6222 sayılı şiddet yasasında şike ve teşvik eylemlerine ceza verileceğini Aziz Yıldırım biliyordu Kesinlikle “hayır Yasa tasarısı meclise sunulurken, federasyon bizden bu cezaları sakladı Ne hapis cezasının miktarını, ne hangi suca ne ceza verileceğini biliyordum Biz de kamuoyu gibi tasarı komisyonda goruşulmeye başlandığında oğrendik hepsini Daha sonra şikeye verilen cezaların azaltılmasına da karşı cıkan benim Yasa Aziz Yıldırım icin değiştirildi diyeceklerdi, nitekim dediler Ama ne oldu? Onlarca insan tahliye edildi, Aziz Yıldırım hala hapiste

SUC UYDURACAKLAR
“Bir sure sonra tahliye edilirsem bile cok iyi biliyorum, cezaevinde yattığım sure ile ilgili suc yukleyecekler bana Amac belli Ama kamuoyu bunu bilmeli Şike ve teşvik soruşturmasında adı gecen tum kulupler ve yoneticileri bizimle beraber yargılanmalı Gelsinler mahkemeye, hepsine soracak sorularım var Ortaya koyacak delillerim var Neden ayrı tutuluyoruz? Bu bile şike operasyonunun amacını anlatmaya yetmiyor mu? Trabzon'dan, Sivas'a balık gonderiyorlarmış? Bak sen şu işe Trabzon neresi, Sivas neresi?

ACIK BULAMADILAR
“Aylardır Fenerbahce'nin hesapları didik didik inceleniyor Tek kuruşluk acık bulamadılar Tutturmuşlar federasyondan 5 milyon lirayı niye almışız diye? Belli değil mi bu paranın nereden geldiği? Topuk yaylası icin devlet 5 milyon lira verdi Bu parayı da Futbol Federasyonu uzerinden gecirdi Federasyon da bize verdi ve Topuk Yaylası'nın tamamlanması icin kullanıldı Bize bu yasal yolla gelen paranın hesabını soranlar Karadeniz oyunları icin verilen 6 milyon liranın 5 milyon lirasının hangi kulube hangi bicimde aktarıldığını sorgulasınlar? Bakalım altından ne cıkacak?

imagesazizyildirimdanmahkemeoncesimesaj5b044edc821a9