yemek tarifleri azeri yemekleri
azeri yemekleri yemek tarifi
azeri pilavı tarifleri
soğuk azeri yemekleri
Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir Ayrıca Azeri mutfağı yorelere gore de farklılıklar gosterir Azerilerin zengin mutfaklarında o kadar cok yemek ceşidi vardır ki:
Dovga: ince kıyılmış ıspanak, dereotu, kişnişli yoğurtlu corba
Baku Pitisi: koyun eti, nohut, patates, soğan ve sumakla hazırlanan guvec
Bastırma koyun kebabı: Koyun eti şişlere takılacak şekilde doğranarak ince ince doğranmış soğan ve baharatla bekletildikten sonra şişlere takılarak, komurde pişirilir Fevkalade lezzetlidir
Tike pilav: koyun eti, hindi eti ve av kuşları etiyle de yapılır
Şuyud pilav: dereotunun eşlik ettiği, tencerenin dibine hamur acılıp, uzerine pilav dokulerek pişirilir
Sebzeli pilav: yine altına hamur yapılarak, uzerine et ve ıspanak, kuzu kulağı gibi sebze ilaveleriyle hazırlanır
Azeri Pilavı Tarifi
Malzemeler
4 yk Sana Crème Bonjour tereyağlı margarin
4 ad taze soğan
250 g kuzu kuşbaşı
2 sb pirinc
2 ad kuru soğan
3 sb su
4 ad kayısı
tuzkarabiber
3 yk kuru uzum
2 yk dolmalık fıstık
2 ad havuc
½ demet dereotu
Yapılışı
1 Kuru soğanı yemeklik doğrayın
2 Kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayın
3 Kuru uzumleri bir kasede su ile ıslatın
4 Havucların kabuklarını kazıyıp kup kup doğrayın
5 Dereotunu ve taze soğanları ayrı ayrı ayıklayıp kıyın
6 Yayvan bir tenecereye 4 yk Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini koyup kızdırın İcine kuşbaşı etleri ilave edip etler suyunu cekinceye kadar kavurun
7 Etler renk alınca icine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin Daha sonra icine yıkanmış pirinci, doğranmış havucları, kayısıları, suyunu suzduğunuz kuru uzumleri, tuzkarabiberi koyup karıştırın
8 En son olarak icine kıyılmış taze soğanıdereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte pirincler goz goz olana kadar pişirip demlendirin
9 Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin
azeri yemekleri yemek tarifi
azeri pilavı tarifleri
soğuk azeri yemekleri
Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir Ayrıca Azeri mutfağı yorelere gore de farklılıklar gosterir Azerilerin zengin mutfaklarında o kadar cok yemek ceşidi vardır ki:
Dovga: ince kıyılmış ıspanak, dereotu, kişnişli yoğurtlu corba
Baku Pitisi: koyun eti, nohut, patates, soğan ve sumakla hazırlanan guvec
Bastırma koyun kebabı: Koyun eti şişlere takılacak şekilde doğranarak ince ince doğranmış soğan ve baharatla bekletildikten sonra şişlere takılarak, komurde pişirilir Fevkalade lezzetlidir
Tike pilav: koyun eti, hindi eti ve av kuşları etiyle de yapılır
Şuyud pilav: dereotunun eşlik ettiği, tencerenin dibine hamur acılıp, uzerine pilav dokulerek pişirilir
Sebzeli pilav: yine altına hamur yapılarak, uzerine et ve ıspanak, kuzu kulağı gibi sebze ilaveleriyle hazırlanır
Azeri Pilavı Tarifi
Malzemeler
4 yk Sana Crème Bonjour tereyağlı margarin
4 ad taze soğan
250 g kuzu kuşbaşı
2 sb pirinc
2 ad kuru soğan
3 sb su
4 ad kayısı
tuzkarabiber
3 yk kuru uzum
2 yk dolmalık fıstık
2 ad havuc
½ demet dereotu
Yapılışı
1 Kuru soğanı yemeklik doğrayın
2 Kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayın
3 Kuru uzumleri bir kasede su ile ıslatın
4 Havucların kabuklarını kazıyıp kup kup doğrayın
5 Dereotunu ve taze soğanları ayrı ayrı ayıklayıp kıyın
6 Yayvan bir tenecereye 4 yk Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini koyup kızdırın İcine kuşbaşı etleri ilave edip etler suyunu cekinceye kadar kavurun
7 Etler renk alınca icine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin Daha sonra icine yıkanmış pirinci, doğranmış havucları, kayısıları, suyunu suzduğunuz kuru uzumleri, tuzkarabiberi koyup karıştırın
8 En son olarak icine kıyılmış taze soğanıdereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte pirincler goz goz olana kadar pişirip demlendirin
9 Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin