Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

azerbaycan yoresel yemekleri-Azeri Yemekleri - Azeri Mutfağı

azerbaycan yoresel yemekleri-Azeri Yemekleri - Azeri Mutfağı
0
76

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,755
Etkileşim
88
Puan
48
F-D Coin
0
yemek tarifleri azeri yemekleri
azeri yemekleri yemek tarifi
azeri pilavı tarifleri
soğuk azeri yemekleri


Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir Ayrıca Azeri mutfağı yorelere gore de farklılıklar gosterir Azerilerin zengin mutfaklarında o kadar cok yemek ceşidi vardır ki:

Dovga: ince kıyılmış ıspanak, dereotu, kişnişli yoğurtlu corba

Baku Pitisi: koyun eti, nohut, patates, soğan ve sumakla hazırlanan guvec

Bastırma koyun kebabı: Koyun eti şişlere takılacak şekilde doğranarak ince ince doğranmış soğan ve baharatla bekletildikten sonra şişlere takılarak, komurde pişirilir Fevkalade lezzetlidir

Tike pilav: koyun eti, hindi eti ve av kuşları etiyle de yapılır

Şuyud pilav: dereotunun eşlik ettiği, tencerenin dibine hamur acılıp, uzerine pilav dokulerek pişirilir

Sebzeli pilav: yine altına hamur yapılarak, uzerine et ve ıspanak, kuzu kulağı gibi sebze ilaveleriyle hazırlanır


Azeri Pilavı Tarifi

Malzemeler

4 yk Sana Crème Bonjour tereyağlı margarin
4 ad taze soğan
250 g kuzu kuşbaşı
2 sb pirinc
2 ad kuru soğan
3 sb su
4 ad kayısı
tuzkarabiber
3 yk kuru uzum
2 yk dolmalık fıstık
2 ad havuc
½ demet dereotu

Yapılışı

1 Kuru soğanı yemeklik doğrayın

2 Kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayın

3 Kuru uzumleri bir kasede su ile ıslatın

4 Havucların kabuklarını kazıyıp kup kup doğrayın

5 Dereotunu ve taze soğanları ayrı ayrı ayıklayıp kıyın

6 Yayvan bir tenecereye 4 yk Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini koyup kızdırın İcine kuşbaşı etleri ilave edip etler suyunu cekinceye kadar kavurun

7 Etler renk alınca icine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin Daha sonra icine yıkanmış pirinci, doğranmış havucları, kayısıları, suyunu suzduğunuz kuru uzumleri, tuzkarabiberi koyup karıştırın

8 En son olarak icine kıyılmış taze soğanıdereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte pirincler goz goz olana kadar pişirip demlendirin

9 Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin
 

Similar threads

Azerbaycan Pilavı Tarifi Resimli Azerbaycan Pilavı Tarifi Azerbaycan Pilavı Yapılışı Azerbaycan Pilavı Malzemeler 4 yk margarin 250 g kuzu kuşbaşı 2 ad kuru soğan 4 ad kayısı 3 yk kuru uzum 2 yk dolmalık fıstık 2 ad havuc ½ demet dereotu 4 ad taze soğan 2 sb pirinc 3 sb...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Ispanaklı Sosisli Milfoy Nasıl Yapılır Ispanaklı Sosisli Milfoy resimli tarif Resimli Ispanaklı Sosisli Milfoy Tarifi Ispanaklı Sosisli Milfoy Yapılışı imagesispanaklisosislimilfoytarifiresimli5ad451437c7f6 ISPANAKLI SOSİSLİ MİLFOY Malzemer Harcı İcin: 500 g ıspanak 4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
İftar Yemekleri Tarifleri İftar Yemekleri Yemek Tarifleri İftar Sofralarınız icin Tas Kebaplı Pilav Tarifi Malzemeler: 2 su bardağı pilavlık pirinc 300 gram kuşbaşı koyun eti 1 adet soğan 12 adet domates veya yarım yemek kaşığı salca 3 su bardağı su 2 yemek kaşığı yağ, Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Azerbaycan Pilavı Tarifi Resimli Azerbaycan Pilavı Tarifi Azerbaycan Pilavı Yapılışı Azerbaycan Pilavı Malzemeler 4 yk margarin 250 g kuzu kuşbaşı 2 isim kuru soğan 4 ad kayısı 3 yk kuru üzüm 2 yk dolmalık fıstık 2 isim havuç ½ demet dereotu 4 ad taze soğan 2 sb pirinç 3 sb...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Resimli Etli Ana Yemekleri Etli Ana Yemekleri Tarifleri Marullu Kuzu Kapama Malzemeler: 500 gr kuzu eti (yağlı) yarım demet taze soğan yarım demet maydanoz isteğe gore tutam taze nane 1,5 – 2 su bardağı su Tuz marul ya da kıvırcık yaprakları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
858,536Konular
981,823Mesajlar
32,331Kullanıcılar
yunus091Son üye
Üst Alt