iltasyazilim
FD Üye
Azerbaycan Pilavı
Malzemeler
2 su bardağı pirinç (Ayıklanıp, yıkanmış)
Tuz
4 su bardağı et suyu veya su
200 gr Margarin
150 gr kayısı
100 gr badem İçi
100 gr üzüm
1 bağ dereotu
2 baş soğan (İnce kıyılmış)
Yapılışı
• Tencere içinde yağı kızdırın ve soğanı yumuşatın
• Pirinci ilave edip, orta derece sıcaklıkta 10 dakika kadar tencerenin dış kenarından içe doğru karıştırın
• Kaynayan et suyunu ilave edip, karıştırın
• Dereotu hariç tüm malzemeyi de ekledikten sonra ağır ateşte 10 dakika pişirin ve dinlenmeye alın
• Tencereyi geniş bir tepside ters çevirin Biraz daha dinlendirdikten sonra tencereyi alın
• Dere otunu koyun ve karıştırın Arzuya göre servis yapın
Malzemeler
2 su bardağı pirinç (Ayıklanıp, yıkanmış)
Tuz
4 su bardağı et suyu veya su
200 gr Margarin
150 gr kayısı
100 gr badem İçi
100 gr üzüm
1 bağ dereotu
2 baş soğan (İnce kıyılmış)
Yapılışı
• Tencere içinde yağı kızdırın ve soğanı yumuşatın
• Pirinci ilave edip, orta derece sıcaklıkta 10 dakika kadar tencerenin dış kenarından içe doğru karıştırın
• Kaynayan et suyunu ilave edip, karıştırın
• Dereotu hariç tüm malzemeyi de ekledikten sonra ağır ateşte 10 dakika pişirin ve dinlenmeye alın
• Tencereyi geniş bir tepside ters çevirin Biraz daha dinlendirdikten sonra tencereyi alın
• Dere otunu koyun ve karıştırın Arzuya göre servis yapın