iltasyazilim
FD Üye
Yanıt: azerbaycan hakkında ayrıntılı veri
Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş ayrıca de bu mutfaklardan etkilenmiştir Keza Azeri mutfağı yörelere kadar de farklılıklar gösterir Azerilerin zengin mutfaklarından yemekler,yemek yemek çeşitleri;
Dovga: ince kıyılmış ıspanak, dereotu, kişnişli yoğurtlu çorba
Bakü Pitisi: koyun eti, nohut, patates, soğan ve sumakla hazırlanan güveç
Depresyon koyun kebabı: Koyun eti şişlere takılacak şekilde doğranarak ince ince doğranmış soğan ve baharatla bekletildikten sonra şişlere takılarak, kömürde pişirilir Fevkalade lezzetlidir
Tike pilav: koyun eti, hindi eti ve av kuşları etiyle de yapılır
Şüyüd pilav: dereotunun eşlik ettiği, tencerenin dibine hamur açılıp, üstüne pilav dökülerek pişirilir
Sebzeli pilav: yine altına hamur yapılarak, üzerine et ve ıspanak, kuzu kulağı gibi sebze ilaveleriyle hazırlanır
Hamur İşleri
* Düşbere
* Xemiraşı
* Gürze
* Kuymak
* Firni
* Süzme xingal
Salatalar
* Soyutma
* Khazar salatası
* Azerbaycan salatası
* Yeşillikler
* Fasulye fisindjan
Çorbalar
* Umac
* Piti
* Köfte bozbaş
* Turşu sıyık
* Parça bozbaş
* Tavuk çorbası
* Pelmeni
* Haş(Kelle paça)
* Sulu xingal
* Dovğa
* Ayran doğramaç
* Hamuraşı
* Balva *
Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş ayrıca de bu mutfaklardan etkilenmiştir Keza Azeri mutfağı yörelere kadar de farklılıklar gösterir Azerilerin zengin mutfaklarından yemekler,yemek yemek çeşitleri;
Dovga: ince kıyılmış ıspanak, dereotu, kişnişli yoğurtlu çorba
Bakü Pitisi: koyun eti, nohut, patates, soğan ve sumakla hazırlanan güveç
Depresyon koyun kebabı: Koyun eti şişlere takılacak şekilde doğranarak ince ince doğranmış soğan ve baharatla bekletildikten sonra şişlere takılarak, kömürde pişirilir Fevkalade lezzetlidir
Tike pilav: koyun eti, hindi eti ve av kuşları etiyle de yapılır
Şüyüd pilav: dereotunun eşlik ettiği, tencerenin dibine hamur açılıp, üstüne pilav dökülerek pişirilir
Sebzeli pilav: yine altına hamur yapılarak, üzerine et ve ıspanak, kuzu kulağı gibi sebze ilaveleriyle hazırlanır
Hamur İşleri
* Düşbere
* Xemiraşı
* Gürze
* Kuymak
* Firni
* Süzme xingal
Salatalar
* Soyutma
* Khazar salatası
* Azerbaycan salatası
* Yeşillikler
* Fasulye fisindjan
Çorbalar
* Umac
* Piti
* Köfte bozbaş
* Turşu sıyık
* Parça bozbaş
* Tavuk çorbası
* Pelmeni
* Haş(Kelle paça)
* Sulu xingal
* Dovğa
* Ayran doğramaç
* Hamuraşı
* Balva *