bilgisayarci
FD Üye
Az Gereçle Lezzetli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı tuz
Az Materyalle Lezzetli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabımıza ılık su ılık süt tuz ve unumuzu alalım düzgünce çırpalım unumuzun topaklanmamasına dikkat edelim yeterlice çırptığımız karışımımızı pişirme tenceremize alalım orta ateşteki ocağımızda karıştıra karıştıra pişirmeye başlayalım.
- Kaynamaya başlayan muhallebimize kaynadıktan 10 dakika sonra şekerimizi ve pekmezimizi ekleyip karıştıralım. Koyu kıvama gelene kadar karıştıralım.
- Koyu kıvam alan muhallebimize vanilin ekleyip 3 dakika daha karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz pişme kademesi bittikten sonra birinci sıcağı çıktan sonra servis kaselerimize alalım ve ılımasını bekleyelim bu muhallebi ılık daha lezzetli servis ederken üzerine hafif pekmez gezdirebilirsiniz, afiyet olsun.