
Az Gereçli Yumuşacık Reçelli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125ml)
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un (200 ml)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kayısı reçeli
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı kayısı reçeli
- Hindistan cevizi
Az Materyalli Yumuşacık Reçelli Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumuşacık reçelli bir o kadarda lezzetli mükemmel kek tanımı yumurtanın büyüklüğüne nazaran un ölçüsünü ayarlayın olağan kek kıvamında olucak.
- Yumurta ve şekeri kaba alalım.
- Düzgünce çırptıktan sonra sıvı yağ ve sütü ek edip karıştıralım unu ve kabartma tozunu karıştırıp ek edip karıştıralım .
- En son hindistan cevizini ek edelim.
- 26 santimlik kek kalıbını tereyağ yahut margarinle yağlayıp unlayalım ben tereyağ kullandım.
- Kek harcımızın yarısından fazlasını kalıba boşaltalım.
- Geriye kalan kek harcı bir su bardağı kadar olmalı reçeli her yerine gelicek biçimde iki tatlı kaşığı yardımıyla ek edip kalan kek hamurunu reçelin üstünü örtecek halde gezdiriyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 180 dereceli fırında denetimli olarak pişirip alalım.
- Biraz ılıyan kekimizin üstüne her yerine gelicek formda sürüp hindistan cevizini ek ediyoruz.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun☘.