Az Gereçli Meskende Kuşbaşı Pide Tanımı İçin Gereçler
- 300 gram kuşbaşı et
- 4 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz acı biber
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- Bir tatlı kaşığı biber salçası
- 4 su bardağı un
- Aldığı kadar su
- Maya
- Tuz
Az Gereçli Meskende Kuşbaşı Pide Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamurumuzu yapalım. Ilık su ve mayayı karıştırıp yavaş yavaş unumuzu ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
- Hamurumuzu bir örtüye sarıp mayalamaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalamaya kadar kuş başı etimizi bir tencere üzerine iki su bardağı ekleyip biraz haşlıyoruz
- Haşlanan et i bir kaba alıp içerisine öbür gereçlerimiz ekleyip karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu okşaya yardımı ile güzelce açıp içerisine hazırladığımız materyalleri koyup hal veriyoruz.
- Hazırladığımız pidelerin üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırına üzeri kızara. Na kadar pişiriyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.