dreamseo
FD Üye
Bugün pazarda en fazla AYVA SATILDIĞINI GÖRDÜM Kış mevsiminde kolayca ve bol miktarda bulunan ayva, birçok hastalığa karşı şifalı bir meyve İçerisinde protein, karbonhidrat, şeker, organik asit; A,B2 ve C vitaminleri; kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, sodyum ve bakır bulundurduğundan vücut için pek çok faydası var
Uzmanlar özellikle kalp, akciğer, mide, bağırsak, ağız, boğaz ve gözle ilgili rahatsızlıklarda ayvayı öneriyor
Şifası çok eski çağlarda fark edilmiş olan ayvanın bunların dışında da birçok faydası var
Ayva yaprakları çay gibi demlenip içildiğinde sakinleştiriyor ve uykusuzluğa iyi geliyor İdrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi hızlandırıyor
Ağız yaraları, boğazdaki ağrı ve iltihap için kabuklarıyla birlikte ince ince dilimlediğiniz ayvayı 510 dakika kaynatarak demleyeceğiniz çayı kullanabilirsiniz Bu çayla gargara yapmanız da etkili olacaktır
Ayvanın kompostosu da ağız yaraları için oldukça faydalı
Şeker oranının düşük olması nedeniyle şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir meyve ayva
Çocukların sağlığı açısından da oldukça önemli Onların sağlıklarını korumakla kalmıyor aynı zamanda büyümelerini ve gelişmelerini de hızlandırıyor
Her yaştaki kişinin sinir sistemini güçlendiriyor Ayrıca vücut gücünü arttırarak yorgunluk ve bitkinlikten koruyor
Cinsel gücü arttırıyor
Soğuk kış günlerinde sık sık yaşadığımız grip ve nezlenin hızla iyileşmesini sağlıyor Tabi bunlardan koruma özelliğine de sahip
Tereyağı ile pişirilerek yendiğinde balgamı söküyor, öksürüğe ve bronşite iyi geliyor Bu özelliğine baktığımızda, ayvanın solunum sistemimizin de dostu olduğunu görüyoruz
Öksürüğü kesmek için ayva yapraklarından demlenen çay da etkili olmakta Bu çay, ince kıyılmış 1 tatlı kaşığı ayva yaprağını, kaynamış suda 12 dakika daha kaynatarak hazırlanıyor
Ayvanın içerdiği vitamin ve mineraller kalp ve damar hastalıklarından koruyor, kalbi güçlendiriyor
Kötü kolesterolü düşürüyor ve damar sertliğini önlüyor
Varis tedavisine yardımcı oluyor, oluşumunu önlüyor
Ayvanın kendisi, suyu ya da kompostosu ishali tedavi ediyor Ancak fazla kullanımı kabızlığa neden olabilir
Mide ve bağırsakları mikroplardan koruyor
Hazımsızlık problemlerini gideriyor
Ayva aynı zamanda ağızda kötü koku oluşumunu önlüyor
Anne sütünü arttırmak için; bir miktar ayva çiçeği, kaynamış suda birkaç dakika demlenerek tüketiliyor
Ayvanın kendisini yemekte zorlananlar suyunu, çayını, kompostosunu ya da reçelini tüketebilirler
Görüldüğü gibi ayvayı birçok şekilde tüketmek mümkün Kabuğu ve yaprakları da çok faydalı olan bu meyvenin çekirdekleri de oldukça şifalı
Uzmanlar özellikle kalp, akciğer, mide, bağırsak, ağız, boğaz ve gözle ilgili rahatsızlıklarda ayvayı öneriyor
Şifası çok eski çağlarda fark edilmiş olan ayvanın bunların dışında da birçok faydası var
Ayva yaprakları çay gibi demlenip içildiğinde sakinleştiriyor ve uykusuzluğa iyi geliyor İdrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi hızlandırıyor
Ağız yaraları, boğazdaki ağrı ve iltihap için kabuklarıyla birlikte ince ince dilimlediğiniz ayvayı 510 dakika kaynatarak demleyeceğiniz çayı kullanabilirsiniz Bu çayla gargara yapmanız da etkili olacaktır
Ayvanın kompostosu da ağız yaraları için oldukça faydalı
Şeker oranının düşük olması nedeniyle şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir meyve ayva
Çocukların sağlığı açısından da oldukça önemli Onların sağlıklarını korumakla kalmıyor aynı zamanda büyümelerini ve gelişmelerini de hızlandırıyor
Her yaştaki kişinin sinir sistemini güçlendiriyor Ayrıca vücut gücünü arttırarak yorgunluk ve bitkinlikten koruyor
Cinsel gücü arttırıyor
Soğuk kış günlerinde sık sık yaşadığımız grip ve nezlenin hızla iyileşmesini sağlıyor Tabi bunlardan koruma özelliğine de sahip
Tereyağı ile pişirilerek yendiğinde balgamı söküyor, öksürüğe ve bronşite iyi geliyor Bu özelliğine baktığımızda, ayvanın solunum sistemimizin de dostu olduğunu görüyoruz
Öksürüğü kesmek için ayva yapraklarından demlenen çay da etkili olmakta Bu çay, ince kıyılmış 1 tatlı kaşığı ayva yaprağını, kaynamış suda 12 dakika daha kaynatarak hazırlanıyor
Ayvanın içerdiği vitamin ve mineraller kalp ve damar hastalıklarından koruyor, kalbi güçlendiriyor
Kötü kolesterolü düşürüyor ve damar sertliğini önlüyor
Varis tedavisine yardımcı oluyor, oluşumunu önlüyor
Ayvanın kendisi, suyu ya da kompostosu ishali tedavi ediyor Ancak fazla kullanımı kabızlığa neden olabilir
Mide ve bağırsakları mikroplardan koruyor
Hazımsızlık problemlerini gideriyor
Ayva aynı zamanda ağızda kötü koku oluşumunu önlüyor
Anne sütünü arttırmak için; bir miktar ayva çiçeği, kaynamış suda birkaç dakika demlenerek tüketiliyor
Ayvanın kendisini yemekte zorlananlar suyunu, çayını, kompostosunu ya da reçelini tüketebilirler
Görüldüğü gibi ayvayı birçok şekilde tüketmek mümkün Kabuğu ve yaprakları da çok faydalı olan bu meyvenin çekirdekleri de oldukça şifalı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.