
Ayvalı Mercimek Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet ayva
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kemah tuzu
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım limon
Ayvalı Mercimek Tanımı Yapılışı
- Mercimeği ayıklayıp yıkayıp süzdürün. Yarım limon suyu ile ovup (mercimek limonla ovulunca kararmasını önlüyor )
- Tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su ek edip bir taşım kaynayınca ateşin altını kısın, kapağını aralık kapatıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Havucu ve soğanı soyun. Havuçları rendenin iri tarafından rendeleyin. Soğanları küçük yemeklik doğrayın.
- Tereyağını tavada eritip soğanlarla hafif pembeleştirip kavurun, havuç ve salçayı ek edip karıştırın. Ateşten alın.
- Hazırladığımız bu sosu yumuşamış olan mercimeklerin üzerine ek edin karıştırın on beş dakika daha pişirin.
- Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıklayıp bir santim kalınlığında ay biçiminde dilimleyin ve mercimeklerin üzerine ek edip, tuzu da ekleyin.
- Ayvalarda yumuşayıncaya kadar pişirmeyi sürdürün, kimyon ve karabiberini ek edip ateşten alın.