Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ayvalı Mercimek

Ayvalı Mercimek
0
92

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
ayvali-mercimek-3.jpg

Ayvalı Mercimek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet ayva
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kemah tuzu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım limon

Ayvalı Mercimek Tanımı Yapılışı

  1. Mercimeği ayıklayıp yıkayıp süzdürün. Yarım limon suyu ile ovup (mercimek limonla ovulunca kararmasını önlüyor )
  2. Tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su ek edip bir taşım kaynayınca ateşin altını kısın, kapağını aralık kapatıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Havucu ve soğanı soyun. Havuçları rendenin iri tarafından rendeleyin. Soğanları küçük yemeklik doğrayın.
  4. Tereyağını tavada eritip soğanlarla hafif pembeleştirip kavurun, havuç ve salçayı ek edip karıştırın. Ateşten alın.
  5. Hazırladığımız bu sosu yumuşamış olan mercimeklerin üzerine ek edin karıştırın on beş dakika daha pişirin.
  6. Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıklayıp bir santim kalınlığında ay biçiminde dilimleyin ve mercimeklerin üzerine ek edip, tuzu da ekleyin.
  7. Ayvalarda yumuşayıncaya kadar pişirmeyi sürdürün, kimyon ve karabiberini ek edip ateşten alın.
Servise hazır. Afiyet olsun.
 
858,500Konular
982,391Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt