Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayvalı Karnabahar Yemeği

Ayvalı Karnabahar Yemeği
0
47

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
ayvali-karnabahar-yemegi.jpg

Ayvalı Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • 1 adet ayva
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz,tozşeker,toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2,5 su bardağı su

Ayvalı Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ayvayı soyalım, iri küp doğrayalım.
  2. Derin bir kapta limonlu suda bekletelim .(Ayvaların kararmaması için.)
  3. Karnabaharı küçük küçük ayıralım suya koyalım.
  4. Soğanı soyup yemeklik doğrayalım .
  5. Biberlerin çekirdeklerini çıkaralım.Küçük doğrayalım.
  6. Havucu soyalım ,iri küp doğrayalım.
  7. Tencereye yağı soğanı koyalım, 1-2 dk kavuralım.
  8. Sonra havucu, biberleri ekleyelim karıştıralım .
  9. Ayvaları limonlu sudan çıkarıp yıkayalım süzelim .
  10. Tencereye koyalım karıştıralım.
  11. Karnabaharı yıkayıp süzüp ek edelim karıştıralım.
  12. Tuz ,baharatı serpelim karıştıralım .
  13. Kısık ateşte 5 dk pişirelim.
  14. Oda sıcaklığındaki suyu tencereye dökelim fokurdayınca ocağın altını kısalım.
  15. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar denetim ederek pişirelim afiyet olsun.
Ayvalı Karnabahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt