iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
800 gram dana kuşbaşı eti 2 adet orta boy ayva 2 adet orta boy kuru soğan 2 adet orta boy havuç 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı sıcak su 1 adet defne yaprağı 1 adet çubuk tarçın 1 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 14 çay kaşığı yenibahar
NASIL YAPILIR?
Birlikte biraz farklı bir et sote hazırlayıp pişirme işlemini fırında tamamlayacağız Bunun için; kuru soğanları dört eşit parçaya bölün Kabuğunu soyduğunuz havuçları yarım ay şeklinde kesin Sert ve içi sulu ayvaları dört eşit parçaya bölüp çekirdekli kısımlarını temizledikten sonra ince ince dilimleyin Arzuya göre kabuklarını soymayın Zeytinyağını geniş tabanlı ve mümkünse döküm tabanlı bir tencerede kızdırın Dana kuşbaşı etlerini ekleyip yüksek ateşte mühürleyin Sertlik derecesine göre sırasıyla; ayva, havuç ve kuru soğanları katıp yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün Aromalarını bırakması için çubuk tarçın ve defne yaprağını ekleyin Ayvaların üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede 3035 dakika kadar pişirin Bu sürenin sonunda çubuk tarçını çıkartıp tuz, karabiber ve az miktarda yenibaharı katıp tahta bir kaşıkla karıştırın Isıya dayanıklı bir fırın kabına aldığınız et soteyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2025 dakika pişirin Arzuya göre tereyağlı pilav eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın
800 gram dana kuşbaşı eti 2 adet orta boy ayva 2 adet orta boy kuru soğan 2 adet orta boy havuç 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı sıcak su 1 adet defne yaprağı 1 adet çubuk tarçın 1 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 14 çay kaşığı yenibahar
NASIL YAPILIR?
Birlikte biraz farklı bir et sote hazırlayıp pişirme işlemini fırında tamamlayacağız Bunun için; kuru soğanları dört eşit parçaya bölün Kabuğunu soyduğunuz havuçları yarım ay şeklinde kesin Sert ve içi sulu ayvaları dört eşit parçaya bölüp çekirdekli kısımlarını temizledikten sonra ince ince dilimleyin Arzuya göre kabuklarını soymayın Zeytinyağını geniş tabanlı ve mümkünse döküm tabanlı bir tencerede kızdırın Dana kuşbaşı etlerini ekleyip yüksek ateşte mühürleyin Sertlik derecesine göre sırasıyla; ayva, havuç ve kuru soğanları katıp yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün Aromalarını bırakması için çubuk tarçın ve defne yaprağını ekleyin Ayvaların üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede 3035 dakika kadar pişirin Bu sürenin sonunda çubuk tarçını çıkartıp tuz, karabiber ve az miktarda yenibaharı katıp tahta bir kaşıkla karıştırın Isıya dayanıklı bir fırın kabına aldığınız et soteyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2025 dakika pişirin Arzuya göre tereyağlı pilav eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.