Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet ayva
- 12-13 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam nar çiçeği
- 5-6 adet karanfil
- 2 su bardağı su
- Manda kaymağı
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
- 1 miktar nar
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın.
- Sudan geçirip yıkayın.
- Geniş yanmaz bir kaba dizin.
- Ayvaların herbirinin üzerine 2’5 yemek kaşığı toz şeker serpin.
- Karanfil ve ayva çekirdeklerini de koyup suyunu ekleyip ocağa alın.
- Kaynamaya başlayınca nar çiçeğini suyuna bırakın.
- 45-50 dakika pişirin.
- Soğuyup dinlenince üzerine kaymak veya krem şanti ile şekil verip nar ile süsleyin. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.