
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane ayva
- Her yarım ayva için 2 yemek kaşığı şeker
- Her yarım ayva için yarım çay bardağı su
- Biraz vişne suyu
- 1 paket krem şanti
- Biraz ceviz
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları ortadan kesip içini ayıklayalım.
- Yayvan tencereye koyup, ayvaları dizelim.
- Ardından ayvaların üzerine şekeri dökelim.
- Ayva çekirdeklerini ve vişne suyunu döküp pişirmeye bırakalım.
- Ocağın altını ilk önce hızlı açıp kaynadıktan sonra kısalım.
- Tenceredeki su jöleleşinceye kadar pişirelim.
- Pişen tatlımızın üzerine krem şanti ve cevizle süslüyoruz. İsteyen kaymakta koyabilir.