Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı
0
33

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
ayva-tatlisi.jpg

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet ayva
  • 6 kahve fincanı dolusu toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 8 adet karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1 adet ayıklanmış nar
  • 1 çay bardağı vişne (Dondurucudan kullandım)
Üzeri için;
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Ben krem şanti kullandım ama kaymakta kullanılabilir

Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortası ve sap kısmını temizleyin. Çekirdeklerini ayırın. Limonlu suda biraz bekletin.
  2. İkiye kestiğiniz ayvaları bir tencereye alın. Nar ve vişneleri tencereye atın.
  3. Her ayvaya bir fincan toz şeker gelecek şekilde toz şekeri de ekleyin.
  4. Ardından karanfil ve çubuk tarçını ekleyin. Suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  5. 10 dakika sonra ayvaları dikkatli bir şekilde ters çevirin. Daha sonra ayvaları kontrol edin.
  6. Yumuşayınca ocaktan alıp soğuyana kadar tencerede bekletin.
  7. Pişme süresi genelde 25 dakika ama ayvaya göre değişebilir. Çok çabuk ya da çok geç pişebilir. O nedenle kontrol ederek pişirmenizi tavsiye ederim.
  8. Kremşanti ve sütü iyice çırpıp ayvalar soğuyana kadar bekletin.
  9. Soğuyan ayvaların üzerine kremşantiyi sıkıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsunn????
Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt