Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet sert ayva
- 4 çay bardağı şeker
- 4 çay bardağı su
- Kaymak
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaların kabuğunu soyup içini temizleyelim.
- Kabukları ve çekirdeklerini tencerenin dibine dizip üzerine temizlediğiniz ayvaları koyun.
- Her yarım ayvaya 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker koyun.
- Yine aynı şekilde her yarım ayva için 1 çay bardağı su koyun tencerenin dibine ve ocağa kaynamaya koyun.
- Kaynamaya başlayınca ocağı en kısığa alıp 3-4 saat hiç ellemeden pişirin.
- Yavaş piştiği için hem ayvalar dağılmayacak hemde doğal rengini güzelce verecek.
- Rengini aldıktan sonra altını kapatıp l, 1-2 saat kapağı açık şekilde soğumaya bırakın.
Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.