
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet ayva
- 1 su bardağı şeker
- 1 türk kahve fincanı pirinç
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1litre su (Gerekirse 1 su bardağı daha ekleyebilirsiniz)
- Yarım limon suyu
- 1 litre su
- Ceviz, hindistan cevizi
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kabuklarını soyup dağrayacağımız ayvalar için bir kaba su koyalım ve yarım limonu suya sıkalım.
- Ayvaların kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Suyun içinde bekletelim.
- Başkaları olana kadar.
- Bir tencereye doğranmış ayvaları ekleyelim.
- Üzerine suyu ekliyelim orta ateşde yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
- Şekeri ekleyip karıştıralım.
- Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra ekleyelim.
- Pirinçler şişince çay bardağının için biraz su koyalım ve nişastayı ekleyip karıştıralım.
- Tencereye karıştırarak ekliyelim. Tatlımız yoğunlaşıp kıvam alınca ocağı kapatalım ve istediğiniz kaselere paylaştırıp soğumaya bırakalım.
- Üzerini istediğiniz formda süsledikten sonra servise hazır. ????.