
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet ayva
- 12 yemek kaşığı şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- Yarım su bardağı su
- Ayvanın çekirdekleri ve kabuğu
- Yarım limon ve su
- Kaymak
- Ceviz
Ayva Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel ayvaları soyup çekirdeklerini ve kabuklarını bir tarafa ayıralım.
- Daha sonra böldüğümüz ayvaların çekirdek kısmındaki sert yerler var onları güzelce kaşık yardımıyla oyalım ve limonlu suya koyup yarım saat bekletelim.
- Bekleyen ayvaları pişireceğimiz yapışmaz tavaya alıp yanlarına kabukları ve çekirdekleri yerleştirelim.
- Sonra her yarım ayva üstüne 3 er kaşık şekerleri ilave edip suyumuzu koyalım.
- Ocağımızı kısık ateşte 1-1. 5 saat kapağı açmadan pişilerim.
- Pişen ayvaları soğuttuktan sonra kaymak ve ceviz ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun hanımlar.