iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet büyük boy ayva
*16 yemek kaşığı toz şeker
*4 su bardağı su
*1 su bardağı vişne suyu
*1 adet çubuk tarçın
*3 adet karanfil
Servis için;
*100 gram kaymak veya şeftali marmelatlı (ben marmelat kullandım)
*Ceviz
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin
*Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın
*Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin
*Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 4 su bardağı su ve 1 su bardağı vişne suyu ekleyin
*Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması için; ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ilave edin
*Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin
*Kaymak veya marmelat isteğe göre ceviz ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin Sevdiklerinizle paylaşın
*4 adet büyük boy ayva
*16 yemek kaşığı toz şeker
*4 su bardağı su
*1 su bardağı vişne suyu
*1 adet çubuk tarçın
*3 adet karanfil
Servis için;
*100 gram kaymak veya şeftali marmelatlı (ben marmelat kullandım)
*Ceviz
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin
*Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın
*Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin
*Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 4 su bardağı su ve 1 su bardağı vişne suyu ekleyin
*Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması için; ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ilave edin
*Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin
*Kaymak veya marmelat isteğe göre ceviz ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin Sevdiklerinizle paylaşın