Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*4 tane ayva
*8 fincan şeker
*1 buçuk su bardağı su
*10 tane karanfil
*1 çubuk tarçın
*Ayva çekirdekleri

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle bir kabın içerisine su koyalım ve içerisine yarım limonu sıkalım, ayvalarımızın kabuğunu soyup kabuklarını *ve çekirdeklerini ayrı bir kasede biriktirelim, soyduğumuz ayvaları hemen limonlu suya bırakalım ki kararmasın, bütün ayvaları temizledikten sonra tencerenin alt kısmına ayvanın kabuklarını dizelim ,daha sonra ayvaları limonlu sudan çıkarıp tencereye ağız kısımları yukarı gelecek şekilde dizelim, her ayva için 1 fincan şeker ekleyelim ara kısımlarına da ekstra damak tadınıza göre eklemeyi unutmayalım, üzerlerine çekirdeklerinde ekledikten sonra suyumuzu da ekleyip tencerenin kapağını *kapatalım, kaynayana kadar harlı ateş kaynadıktan sonra en kısık ateşe alalım, tencerenin kapağını açmadan yaklaşık 4 saatte pişti benimki, püf noktası, kıpkırmızı olması için ayva kabuklarını kullanalım, şekeri ayvanın tadına göre değiştirip azaltabiliriz, tencerenin kapağını *açmazsak daha güzel renk alır o yüzden camlı kapak kullanalım, duruma göre ayva pişmezse su eklenebilir, ne kadar uzun sure kısık ateşte pişerse o kadar güzel renk alır, deneyeceklere afiyet olsun
 
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,069Kullanıcılar
orkunsalihSon üye
Üst Alt