iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 tane ayva
*8 fincan şeker
*1 buçuk su bardağı su
*10 tane karanfil
*1 çubuk tarçın
*Ayva çekirdekleri
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle bir kabın içerisine su koyalım ve içerisine yarım limonu sıkalım, ayvalarımızın kabuğunu soyup kabuklarını *ve çekirdeklerini ayrı bir kasede biriktirelim, soyduğumuz ayvaları hemen limonlu suya bırakalım ki kararmasın, bütün ayvaları temizledikten sonra tencerenin alt kısmına ayvanın kabuklarını dizelim ,daha sonra ayvaları limonlu sudan çıkarıp tencereye ağız kısımları yukarı gelecek şekilde dizelim, her ayva için 1 fincan şeker ekleyelim ara kısımlarına da ekstra damak tadınıza göre eklemeyi unutmayalım, üzerlerine çekirdeklerinde ekledikten sonra suyumuzu da ekleyip tencerenin kapağını *kapatalım, kaynayana kadar harlı ateş kaynadıktan sonra en kısık ateşe alalım, tencerenin kapağını açmadan yaklaşık 4 saatte pişti benimki, püf noktası, kıpkırmızı olması için ayva kabuklarını kullanalım, şekeri ayvanın tadına göre değiştirip azaltabiliriz, tencerenin kapağını *açmazsak daha güzel renk alır o yüzden camlı kapak kullanalım, duruma göre ayva pişmezse su eklenebilir, ne kadar uzun sure kısık ateşte pişerse o kadar güzel renk alır, deneyeceklere afiyet olsun
*4 tane ayva
*8 fincan şeker
*1 buçuk su bardağı su
*10 tane karanfil
*1 çubuk tarçın
*Ayva çekirdekleri
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle bir kabın içerisine su koyalım ve içerisine yarım limonu sıkalım, ayvalarımızın kabuğunu soyup kabuklarını *ve çekirdeklerini ayrı bir kasede biriktirelim, soyduğumuz ayvaları hemen limonlu suya bırakalım ki kararmasın, bütün ayvaları temizledikten sonra tencerenin alt kısmına ayvanın kabuklarını dizelim ,daha sonra ayvaları limonlu sudan çıkarıp tencereye ağız kısımları yukarı gelecek şekilde dizelim, her ayva için 1 fincan şeker ekleyelim ara kısımlarına da ekstra damak tadınıza göre eklemeyi unutmayalım, üzerlerine çekirdeklerinde ekledikten sonra suyumuzu da ekleyip tencerenin kapağını *kapatalım, kaynayana kadar harlı ateş kaynadıktan sonra en kısık ateşe alalım, tencerenin kapağını açmadan yaklaşık 4 saatte pişti benimki, püf noktası, kıpkırmızı olması için ayva kabuklarını kullanalım, şekeri ayvanın tadına göre değiştirip azaltabiliriz, tencerenin kapağını *açmazsak daha güzel renk alır o yüzden camlı kapak kullanalım, duruma göre ayva pişmezse su eklenebilir, ne kadar uzun sure kısık ateşte pişerse o kadar güzel renk alır, deneyeceklere afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.