iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet ayva
*1 su bardağı şeker
*34 karanfil
*1 adet kabuk tarçın
*Su
Renk vermesi için;
*1 su bardağı vişne
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvalar ortadan ikiye bölünerek kabukları soyulur ve çekirdekleri temizlenir Kabuklar ve temizlenen ayvaların çekirdekleri tencereye konulur Temizlenen ayvalar yerleştirilir Kabuk tarçın ve karanfil ilave edilir Her bir ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı olacak şekilde toz şeker konulur Renk ve aromasını vermesi için vişneler ayvaların üzerine yerleştirilir (Ben dondurulmuş vişne kullandım) Ayvalara denk gelecek şekilde su ilavesi yapılarak yaklaşık iki buçuk saat ayvalar yumuşayacak şekilde kıvam alıncaya kadar pişirilir Soğuduktan sonra tercihen üzerine kaymak, krem şanti yada dondurma ile servis yapılır
*6 adet ayva
*1 su bardağı şeker
*34 karanfil
*1 adet kabuk tarçın
*Su
Renk vermesi için;
*1 su bardağı vişne
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvalar ortadan ikiye bölünerek kabukları soyulur ve çekirdekleri temizlenir Kabuklar ve temizlenen ayvaların çekirdekleri tencereye konulur Temizlenen ayvalar yerleştirilir Kabuk tarçın ve karanfil ilave edilir Her bir ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı olacak şekilde toz şeker konulur Renk ve aromasını vermesi için vişneler ayvaların üzerine yerleştirilir (Ben dondurulmuş vişne kullandım) Ayvalara denk gelecek şekilde su ilavesi yapılarak yaklaşık iki buçuk saat ayvalar yumuşayacak şekilde kıvam alıncaya kadar pişirilir Soğuduktan sonra tercihen üzerine kaymak, krem şanti yada dondurma ile servis yapılır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.