Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*2 Adet Ayva
*Toz Şeker( Yarım ayva için bir çay bardağından biraz az)
*89 adet karanfil
*1 adet tarçın çubuğu
*1 – 1 5 Litre su (soğuk)

Ayvaların Kararmasını önlemek için

*1 Litre* Su – Yarım limon

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba
Bu tarif son zamanlarda çok sık yaptığım hafif bir tatlı aradığımda mutfağa koştuğum bir tarif olmaya başladı sizlerle de paylaşmak istedim Öncelikle ayvalarımızın kabuklarını soyuyor ikiye bölüyoruz ,bu işlem sırasında ayvalarımızdan çıkan çekirdekleri ve kabukları ayrı bir yerde tutuyoruz Çünkü pişirme aşamasında kabukları şerbetimize jölemsi kıvamı vermek için çekirdekleri de gıda boyası kullanmadan renk vermesi için kullanacağız
Soyup, İkiye bölüp çekirdeklerini ve kabuklarını ayırdığımız ayvaları diğerlerini hazırlarken limonlu suya koyuyoruz aksi takdirde kararacaktır Bu işlemleri yaptıktan sonra ayırdığımız kabukları tenceremizin tabanına yayıyoruz ve ayvalarımızı yerleştiriyoruz (çekirdek kısımları üstte kalacak şekilde) (eğer ayvalarınız sabit durmuyorsa çok inceltmeden altlarını bıçakla düzeltebilirsiniz) hepsinin üzerine ayrı ayrı bir çay bardağından biraz az olan şekerlerimizi koyuyoruz
(Ben tarçın çubuğumu ikiye kırıp kullanıyorum ki eşit yayılım olsun )Tarçın çubuğumuzu, karanfillerimizi ve çekirdeklerimizi ekliyoruz Suyumuzuda ilave ettikten sonra tenceremizin ağzını kapatıyoruz Kaynayana kadar orta ateşte daha sonra kısık ateşte yaklaşık 1 – 1 5 saat kadar pişiriyoruz 1 saatin sonunda rengini almaya başlayacaktır o nedenle ilk kez yapıyorsanız korkmayın
Pişirme işlemini tamamladıktan sonra ayvalarımızı 34 saat kadar oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz daha sonra kaymak ile servis edebilirsiniz ben çok yakıştırıyorum
NOT: ayvalarınız rengini almaz ise 1 saatin sonunda
*
1 çay bardağı kadar vişne suyu eklerseniz rengini hemen alacaktır
AFİYET OLSUN

858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt