iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 ayva
*Her ayva yarısı için 2 3 yemek kaşığı şeker
*7 tane karanfil
*1 çubuk tarçın
*Yarım limon
*Yarım su bardağına yakın su
*İsteğe bağlı gıda boyası
Üzerine:
*Krem şanti
*Kaymak
*Krema
*Hangisini isterseniz
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle ayvalarımızı yıkıyoruz İkiye bölüyoruz çekirdeklerini çıkarıp bir kenara alıyoruz
İçini oyup kabuklarını soyuyoruz Bu sırada derin bir kaba bol su doldurup içine yarım limonu sıkıyoruz ayvaları içine koyuyoruz kararmaması için bunu yapmak gereklidir
Daha sonra ayvaları tencereye diziyoruz üzerlerine şekeri ekliyoruz tencereye tarçını karanfili ayva çekirdeklerini atıyoruz Yarım su bardağına yakın suyu ekliyoruz
Gıda boyası kullanmak isteyenler bu aşamada su ile gıda boyasını açıp öyle ekleyebilir
Birkaç damla yeterli gelecektir
Kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte ayvalarımız yaklaşık 1 saat pişirilir sürekli kapağını açmamak gerekir
Birkaç kez bakarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz
Pişen Tatlıyı soğumaya bırakın o sırada krem şantiyi çırpıp sıkma torbası ile sıkabilirsiniz
1 poşet krem şantiye 1 su bardağına yakın süt ekleyip çırptım fazla bile geldi
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*2 ayva
*Her ayva yarısı için 2 3 yemek kaşığı şeker
*7 tane karanfil
*1 çubuk tarçın
*Yarım limon
*Yarım su bardağına yakın su
*İsteğe bağlı gıda boyası
Üzerine:
*Krem şanti
*Kaymak
*Krema
*Hangisini isterseniz
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle ayvalarımızı yıkıyoruz İkiye bölüyoruz çekirdeklerini çıkarıp bir kenara alıyoruz
İçini oyup kabuklarını soyuyoruz Bu sırada derin bir kaba bol su doldurup içine yarım limonu sıkıyoruz ayvaları içine koyuyoruz kararmaması için bunu yapmak gereklidir
Daha sonra ayvaları tencereye diziyoruz üzerlerine şekeri ekliyoruz tencereye tarçını karanfili ayva çekirdeklerini atıyoruz Yarım su bardağına yakın suyu ekliyoruz
Gıda boyası kullanmak isteyenler bu aşamada su ile gıda boyasını açıp öyle ekleyebilir
Birkaç damla yeterli gelecektir
Kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte ayvalarımız yaklaşık 1 saat pişirilir sürekli kapağını açmamak gerekir
Birkaç kez bakarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz
Pişen Tatlıyı soğumaya bırakın o sırada krem şantiyi çırpıp sıkma torbası ile sıkabilirsiniz
1 poşet krem şantiye 1 su bardağına yakın süt ekleyip çırptım fazla bile geldi
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun