iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet büyük boy ayva
*16 yemek kaşığı toz şeker
*5 su bardağı
*Su
*1 adet çubuk tarçın
*3 adet karanfil
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin
Ayvaları soyduktan sonra limonlu suda bekletirseniz, ayvaların kararmamasını sağlarsınız
Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın
Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin
Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin
Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması için; ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ilave edin
Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin
Kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun
*4 adet büyük boy ayva
*16 yemek kaşığı toz şeker
*5 su bardağı
*Su
*1 adet çubuk tarçın
*3 adet karanfil
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin
Ayvaları soyduktan sonra limonlu suda bekletirseniz, ayvaların kararmamasını sağlarsınız
Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın
Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin
Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin
Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması için; ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ilave edin
Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin
Kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun