
Ayva Tatlısı (Vişneli) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet ayva
- 16 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı vişne
- 3 su bardağı su
- 1 çubuk tarçın
- Ayva çekirdekleri
- İsteğe bağlı karanfil
- Kaymak veya krem şanti
- Süt (krem şanti tarifine uygun)
Ayva Tatlısı (Vişneli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur ve ikiye bölünerek çekirdekleri çıkarılır.
- Üzerine 1/2 ayva için 2 yemek kaşığı şeker dökülür.
- Su, vişne, çekirdekler ve çubuk tarçın eklenir.
- Ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
- Üzerine krem şanti veya kaymak konularak servis edilir.
Ayva Tatlısı (Vişneli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı