iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet ayva
*8 fincan toz şeker
*1 adet çubuk tarçın
*10 adet karanfil
*1 su bardağı su
Servis için:
*1 paket krem şanti
*Yarım su bardağı süt
*Fındık parçacıkları
Ayvaları koymak için :
*1 litre kadar su
*Yarım limon
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar İlk olarak bir çukur kaba suyu ve limonu sıkıp ayvalarımızın dışını soyun ortadan ayırarak çekirdeklerini çıkarıp bir kenarda dursun çünkü pişirirken içine koyup renk vermesini sağlayacak Ayvalarımızı suyun içine koyaral kararmasını engelleyeceğiz Geniş bir tenceye ayvalarımızın içi üstünde olacak şekilde diziyoruz 8 adet yarım ayva oluyor ve bunların üzerine birer birer 8 fincan şekerimizi döküyoruz Tenceremizin içine ayva çekirdeklerini, tarçın çubuğunu, karanfilleri tane tane yayarak suyumuzu dökerek kapağını kapatıp harlı ocağa koyup kaynasın Kaynayan ayvalarımızı en küçük ocağı yarıma getirerek tencerenin kapağını açmadan iki saat pişiriyoruz Pişen ayvalarımızî servis tabağına alıp suyundan üzerlerine dökerek bir saat kadar soğusun Ayvalarımız soğurken kremşantimizi hazırlayıp buzdolabında bekletiyoruz Kremşantimizi ya sıkacağa doldurup yada kaşıkla koyabiliriz Soğuyan ayvalarımıza koyarak üzerine fındık serpiyoruz İsteyen ceviz yada fıstık serpabilir Afiyet şeker olsun ???
*4 adet ayva
*8 fincan toz şeker
*1 adet çubuk tarçın
*10 adet karanfil
*1 su bardağı su
Servis için:
*1 paket krem şanti
*Yarım su bardağı süt
*Fındık parçacıkları
Ayvaları koymak için :
*1 litre kadar su
*Yarım limon
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar İlk olarak bir çukur kaba suyu ve limonu sıkıp ayvalarımızın dışını soyun ortadan ayırarak çekirdeklerini çıkarıp bir kenarda dursun çünkü pişirirken içine koyup renk vermesini sağlayacak Ayvalarımızı suyun içine koyaral kararmasını engelleyeceğiz Geniş bir tenceye ayvalarımızın içi üstünde olacak şekilde diziyoruz 8 adet yarım ayva oluyor ve bunların üzerine birer birer 8 fincan şekerimizi döküyoruz Tenceremizin içine ayva çekirdeklerini, tarçın çubuğunu, karanfilleri tane tane yayarak suyumuzu dökerek kapağını kapatıp harlı ocağa koyup kaynasın Kaynayan ayvalarımızı en küçük ocağı yarıma getirerek tencerenin kapağını açmadan iki saat pişiriyoruz Pişen ayvalarımızî servis tabağına alıp suyundan üzerlerine dökerek bir saat kadar soğusun Ayvalarımız soğurken kremşantimizi hazırlayıp buzdolabında bekletiyoruz Kremşantimizi ya sıkacağa doldurup yada kaşıkla koyabiliriz Soğuyan ayvalarımıza koyarak üzerine fındık serpiyoruz İsteyen ceviz yada fıstık serpabilir Afiyet şeker olsun ???
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.