
Ayva Tatlısı (Pancarlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg ayva ( 5-6 adet falan oluyor)
- 11 yemek kaşığı şeker (her ayvaya 2 kaşık)
- 2 adet çubuk tarçın
- 1 adet karanfil
- 2 adet kırmızı pancar
- 1.5 su bardağı su
- 2 paket krem şanti
- Ceviz
Ayva Tatlısı (Pancarlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvalar yıkanıp kabukları soyulur.
- Soyunlan ayva kabukları tencerenin altına yerleştirilir.
- Ayvalar ortadan ikiye bölünür ve çekirdekli iç kısmı oyularak alınır çekirdekleri atmayın tencereye serpiştirin.
- Temizlenen ayvalar tencereye yerleştirilir.
- Oyduğumuz kısımlara her bir ayvaya 2 yemek kaşığı şeker koyulur, tarçın ve karanfil de eklenir.
- Pancarlar soyulur ve doğranır tencereye boşluklara yerleştirilir.
- Üzerine suyuda eklenip kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.
- 10 dk sonra ayvalar arada ters düz yapılarak on tarafların da pişmesi sağlanır.
- Ayvalar yumuşayıp suyu şerbet kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Üzeri için: 2 paket krem şanti ,yarım çay bardağı pişen tatlının şerbetinden ekleyin ve çırpın , ayvaları süsleyin.