
Ayva Reçeli (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg ayva
- 4 su bardağı şeker
- 3 -4 tane karanfil
- 2 tane ayvanın çekirdeği
- Yarım limon suyu veya limon tuzu
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 5-6 su bardağı su
Ayva Reçeli (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları soyup çekirdeklerini çıkarın küp küp küçük küçük doğrayın.
- Tencereye alıp üzerine şekeri ilave edip bir gece beklettim.
- Dilerseniz 2saat sonrada kaynatabilirsiniz.
- Ocağa alıp ayva çekirdeğinide ekleyelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Ara ara karıştırarak ben bir saat kaynattım yinede kontrollü bir şekilde bir kaşık ucuyla tabağa alıp buzluğa koyup test edelim.
- Kapatmaya yakın karanfil ve tereyağı ekleyelim.
- Limon suyu da ekleyip karıştırın ,ardından ocaktan alıp sıcak sıcak kavanozlara koyup sıkıca kapatın afiyet olsun
.