iltasyazilim
FD Üye
Ayva Dolması
Malzemeler
3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kusbasi
2 Sogan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kasigi Kusüzümü
1 Tatli Kasigi Köri
2 Çorba Kasigi Un
1 Çorba Kasigi Tozseker
15 Tatli Kasigi Zeytinyagi
1 Limon
Tuz
Yapilis Tarifi
Ayvalari soyup ikiye bölün ve çekirdekli kisimlarini çikarin Kararmamalari için limon suyu ile ovun
Soganlari küçük küpler halinde dograyip zeytinyaginda pembelestirin Eti ekleyip tahta kasikla karistirin Suyunu salip tekrar çekinceye kadar kavurun Sivri biberleri dograyip ilave edin Kusüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin 10 dakika daha pisirip atesten alin
Ayvalarin çekirdek yataklarina, hazirladiginiz etli karisimdan ikiser kasik doldurun ve bir tencereye yerlestirin
Un, tozseker, zeytinyagi ve tuzu küçük bir kasede karistirip sos halini alincaya kadar azar azar su ekleyerek çirpin Ayvalarin üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapagini kapatip orta ateste kaynamaya birakin Arasira yemegin suyundan kasik kasik ayvalarin Üzerine gezdirerek yarimsaat kadar kisik ateste pisirin Sicak olarak servis yapin
afiyet olsun
Malzemeler
3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kusbasi
2 Sogan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kasigi Kusüzümü
1 Tatli Kasigi Köri
2 Çorba Kasigi Un
1 Çorba Kasigi Tozseker
15 Tatli Kasigi Zeytinyagi
1 Limon
Tuz
Yapilis Tarifi
Ayvalari soyup ikiye bölün ve çekirdekli kisimlarini çikarin Kararmamalari için limon suyu ile ovun
Soganlari küçük küpler halinde dograyip zeytinyaginda pembelestirin Eti ekleyip tahta kasikla karistirin Suyunu salip tekrar çekinceye kadar kavurun Sivri biberleri dograyip ilave edin Kusüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin 10 dakika daha pisirip atesten alin
Ayvalarin çekirdek yataklarina, hazirladiginiz etli karisimdan ikiser kasik doldurun ve bir tencereye yerlestirin
Un, tozseker, zeytinyagi ve tuzu küçük bir kasede karistirip sos halini alincaya kadar azar azar su ekleyerek çirpin Ayvalarin üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapagini kapatip orta ateste kaynamaya birakin Arasira yemegin suyundan kasik kasik ayvalarin Üzerine gezdirerek yarimsaat kadar kisik ateste pisirin Sicak olarak servis yapin
afiyet olsun