Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayurvedik Kitchari

Ayurvedik Kitchari

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
ayurvedik-kitchari.jpg

Ayurvedik Kitchari Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı ghee (Saf terayağ) veya zeytinyağı
  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 su bardağı maş fasulyesi (Akşamdan ıslatılmış) veya 1 su bardağı sarı mercimek
  • 1 yemek kaşığı taze zencefil püre veya minik doğranmış (İsteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı toz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı siyah hardal tohumu (İsteğe bağlı)
  • 1 yemek kasesi mevsimine göre sebzeler (Arta kalan dolapta sebzeleriniz olabilir)
  • 2-3 adet karanfil yarım çubuk tarçın (İsteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı taze kişniş
  • İsteğe bağlı yeşil köri yaprakları göz kararı
  • 1 tatlı kaşığı himalaya tuzu
  • 3, 5 bardak su

Ayurvedik Kitchari Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinci 3-4 kere bol suyla yıkayın. Orta ateşte ısıttığınız tencereye ghee yağını koyun.
  2. Bütün baharatları ve tohumları kavurun yakmadan. Mevsim sebzelerini koyun kavurun.
  3. Arkasında pirinç ve maş fasulyesi kavurun. Suyu ekledikten sonra kısık ateşte pişmesini bekleyin ve karıştırmayın.
  4. Pişirme işlemi bittikten sonra maydanozla servis yapabilirsiniz. Mutlaka üzerine en sevdiğiniz bitki çayını tüketin. Afiyet olsun.
Ayurvedik Kitchari Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt