
Ayranla Krep Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy yumurta
- 1/2 (yarım) lt ayran
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Adet sayısına göre dilim kaşar peyniri
- Yeteri kadar ince doğranmış sucuk
Ayranla Krep Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabının içerisine yumurta bir fiske tuz ile iyice çırpılır eğer ayran tuzluysa tuz atmayınız.
- Sırasıyla ayran kabartma tozu, sıvı yağ ve un ilave edilerek akışkan bir hamur elde edilir.
- Krep tavası çok az yağ ile yağlanır orta ateşte bir dolu kepçe hamurdan dökülür incecik tavaya yayılır.
- Alt tarafı pişince spatula yardımıyla ters çevrilerek, arka tarafı da pişirilir bir tabağa alınır.
- Pişen krepin tam ortasına çok az sucuk ve bir dilim kaşar peyniri konularak ister bohça biçiminde (isterseniz de krebi ters çevirdiğinizde yarısına koyup d şeklinde tavadan çıkartmadan pişirebilirsiniz).
- Bohça biçiminde katladığımız krepleri, çok az yağ koyarak, arkalı önlü pişirelim.
Ayranla Krep Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı