iltasyazilim
FD Üye
Ayran Aşı (Kayseri Lezzeti) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırık buğday
*2 litre su ( Haşlamak için )
*2 su bardağı ev yoğurdu
*1 tatlı kaşığı tuz
Ayran Aşı (Kayseri Lezzeti) Tarifi Yapılışı
1 su bardağı kırık buğdayımızı bizim orada yarma da derler??2 litre kadar suda haşlayalım Zaten haşlanır ken suyunu çok fazla çekiyor 1 saat kadar haşladıktan sonra yumuşamışsa altını kapatalım ve suyunu süzelim Üzerinden 1 2 kez soğuk su geçirelim ki diri diri kalsın Daha sonra haşladığımız tencerede ayran kısmını hazırlayalım bunun için de derin bir tencere ye 3 su bardağı kadar yoğurdumuzu alalım Üzerine tuz ilave edip iyice çırpalım Kendi zevkinize göre kıvamını nasıl seviyorsanız Cıvık veya biraz kıvamlı su ekleyin Ben 2 su bardağı kadar soğuk su ekledim Daha sonra buğdayımızı da tencereye boşaltalım şöyle bir güzel karıştıralım ve üzerine nane ilave edip soğuk soğuk tüketelim
*1 su bardağı kırık buğday
*2 litre su ( Haşlamak için )
*2 su bardağı ev yoğurdu
*1 tatlı kaşığı tuz
Ayran Aşı (Kayseri Lezzeti) Tarifi Yapılışı
1 su bardağı kırık buğdayımızı bizim orada yarma da derler??2 litre kadar suda haşlayalım Zaten haşlanır ken suyunu çok fazla çekiyor 1 saat kadar haşladıktan sonra yumuşamışsa altını kapatalım ve suyunu süzelim Üzerinden 1 2 kez soğuk su geçirelim ki diri diri kalsın Daha sonra haşladığımız tencerede ayran kısmını hazırlayalım bunun için de derin bir tencere ye 3 su bardağı kadar yoğurdumuzu alalım Üzerine tuz ilave edip iyice çırpalım Kendi zevkinize göre kıvamını nasıl seviyorsanız Cıvık veya biraz kıvamlı su ekleyin Ben 2 su bardağı kadar soğuk su ekledim Daha sonra buğdayımızı da tencereye boşaltalım şöyle bir güzel karıştıralım ve üzerine nane ilave edip soğuk soğuk tüketelim