Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayran Aşı Çorbası

Ayran Aşı Çorbası

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
68
ayran-asi-corbasi-1.jpg

Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

• 1 su bardağı buğday (Yarma)
  • 4 su bardağı su
Terbiyesi için:
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
Üzeri için:
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tereyağ
  • Sıvı yağ

Ayran Aşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle buğdayı güzelce yıkıyoruz. Suyunu ekleyip 45 dk kadar pişiriyoruz.
  2. Terbiyesi için bir kabın içerisine yoğurt ,yumurta sarısı ve unu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  3. Pişen buğdayların üzerine ekleyip 10 dk kadar kaynatıyoruz.
  4. Çorbamız pişerken üzerinin sosunu hazırlıyoruz.
  5. Tereyağla sıvı yağın içerisine nanemizi ekleyip birazcık yakıyoruz.
  6. Sosu da çorbaya ekledik ten sonra çorbamız hazır afiyet olsun♥️????Not:beyaz fasulyede katabilirsiniz ben tercih etmiyorum.
Ayran Aşı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı su2 su bardağı süzme yoğurt (Light veya ev yoğurdu da olur.)1 kase kase haşlanmış nohut1 kase haşlanmış mercimek1 kase mısır1 kase haşlanmış buğday ya da ben genelde esmer bulgur kullanıyorum. (bulgurun şişmesi için üzerine sıcak su koyup 10...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
5 Dakikada Şipşak Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 paket aşurelik buğday1 kutu mısır1 adet havuç1 avuç dereotu15 yemek kaşığı yoğurt4 su bardağı su1 tatlı kaşığı kuru nane1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı sarımsak tozu (ya da 1 küçük diş sarımsak)Tuz 5 Dakikada Şipşak Ayran Aşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Ayran Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı buğday3 diş sarımsak (2 tatlı kaşığı tuz ile dövülecek)1 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı un2 kase yoğurt Ayran Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Buğdayları haşlayın (ben 1 paket hepsini haşlayıp ayırarak buzluğa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Yozgat Adabı Katıklaş) Tanımı İçin Gereçler 1, su bardağı buğday (Yarma)1 su bardağı nohut1 su bardağı kurufasulye3 su bardağı yoğurt ( 1 su bardağı süzme yoğurt olursa daha hoş olur)Yaklaşık 5-6 su bardağı soğuk su kıvamına nazaran azaltıp yahut çoğaltabilirsiniz.Taze...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı buğday1 su bardağı kadar haşlanmış nohut1 su bardağı süzme yoğurtTaze ve kuru naneSızma zeytinyağıTuzYeteri kadar soğuk su ve dilerseniz buz Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Buğdayları çokça yıkayıp 1 gece evvelden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt