Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aypare Tatlısı

Aypare Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Aypare Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşamış tereyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1,5 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta ( akı hamurun içine sarısı üzerine sürmeye)
  • 2- 2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon

Aypare Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel şerbetimizi kaynatalım,.
  2. Kaynayınca içerisine 3-4 damla limon damlatıp 10-15 dk kaynatıp altını kapatalım soğumaya bırakalım.
  3. Şimdi hamurumuzu yoğuralım gerekli tüm gereçleri uygun bir kapta birleştirip güzelce yoğuralım unu denetimli ekleyelim bilhassa 2 su bardağı undan sonra azar azar ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  4. Hamuru tezgah üzerinde düzleyip çay bardağı ile ay halinde haller verelim tepsimize yerleştirelim.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  6. 180 derece alt üst güzelce kızarana kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkarttığımız tatlımızın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.
Aypare Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt