
Ayıklanmayan Bamya Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg bamya
- 250 gram dana kuşbaşı et
- 2 orta uzunluk soğan küçük ise 3
- Tuz
- 1 adet limon suyu
- 5 adet büyük domates
- 1 çay bardağı sirke (bamyaları bekletmek için )
- Zeytinyağı
Ayıklanmayan Bamya Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Temizlediğimiz bamyaları bir leğene alıp yıkadıktan sonra üzeri geçecek kadar su ekleyip 1 çay bardağı sirkeyi üzerine ekleyerek kenarda beklemeye alalım. ????
- Bu sırada etlerimizi kısık ateşte kavurup suyunu salıp çekene kadar pişirelim ???? ve altını kapatalım ????
- Diğer bir tencerede yağımızı ekleyerek soğanı kavurup ???? üzerine kabuklarını soyup rendelediğimiz domatesleri ekleyelim ???? .
- Piştikten sonra bamyaları sudan alıp tencereye yıkamadan koyalım.
- Üzerine 1 limon suyu sıkalım????
- 2 su bardağı su ve kenarda ki etleri ekleyerek tuzununuda ek ettikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.


